Kuid maailma suuruselt teise majanduse kasv ähvardab jääda tagasihoidlikuks veel aastateks, kirjutas BBC. Eelmise valitsuse helde abipakett toetas sisetarbimist ja kapitalimahutusi, kuid analüütikute meelest kärbivad madalal püsivad palgad edaspidi majanduskasvu kiirust.

Üleilmne majanduskriis lükkas Jaapani kõige järsemasse majanduslangusse pärast Teist ilmasõda, kuid nüüd tundub vähetõenäoline, et riigi majandus võiks langusse tagasi pöörduda.

"Ootame, et majanduskasv taastub välismaiste majanduste olukorra paranedes," kommenteeris Jaapani strateegiaminister Naoto Kan, viidates Jaapani sõltuvusele eksportturgudest. "Samal ajal on tööturu olukord väga halb ja ka välismajanduses on langusriskid."

Jaapan väljus majanduslangusest tänavu teises kvartalis, kui majandus kasvas 0,9 protsendi võrra esimese kvartaliga võrreldes.

Uus valitsus, mida juhib suve lõpul võimule tulnud Jaapani demokraatlik partei, võib välja tulla uue abipaketiga, turgutades majandust veel 30 miljoni dollari jagu, kirjutas Reuters.