Fataalse toidumürgituse said inimesed pärast einestamist Yakiniku-zakaya Ebisu keti restoranides Toyama ja Fukui maakondades. Neljast surmava mürgituse saanud inimesest kaks olid noored poisid ja kaks täiskasvanud naised. Kümnetel inimestel on esinenud toidumürgitusi, kuid mitte nii rängal kujul.

Terviseinsprktorite sõnul on inimestele saatuslikuks saanud E. coli bakter O-111, mida leiti kahe poisi lahkamisel.

Allikate sõnul on serveeritud veiseliha pärit Tokyo lihamüüjalt, mis varustas eksklusiivselt vaid seda restoraniketti. Lihatöötleja sõnul oli liha viilutatud ja pakendatud vaakumpakenditesse ning seda säilitati külmkappides. Liha oli mõeldud söömiseks pärast kuumtöötlemist.

Restoraniketi esindaja räägib aga, et lihamüüja kinnitusel oli see liha piisavalt kvaliteetne, et seda kasutada ka roogades, milles veiseliha serveeritakse toorelt.

Politsei on alustanud toidumürgituste osas kriminaalmenetlust.