Lennuliikluses valitseb kaos Põhja-Iirimaast Bulgaariani, lennud hilinevad tugeva lumesaju ning tuisu tõttu, mõnel pool olid lennujaamad reedel suletud.

Iirimaal oli täna hommikul jäine udu, pärastlõunal on oodata lumesadu. Põhja-Iirimaad tabas sel nädalal kõige hullem lumesadu viimase 25 aasta jooksul. Inimesi hoiatati maanteedel liiklemast.

Frankfurdi lennujaamas on täna ära jäetud 80 lendu, osad reisid viibivad. Keeruliste ilmaolude tõttu on lennujaamas pikemat aega oma lende ootamas 3000 inimest, neile jagati joogivett ning toitu. Tänase päeva jooksul on oodata olukorra paranemist.

Amsterdami lennujaamas jäeti eile hava ilma tõttu ära ligikaudu 250 lendu ja ka seal pidid tuhanded reisijad talvestiihia tõttu kannatama. Ka laupäeval on oodata lendude viibimisi või ärajäämist, hoiatas lennujaama pressiesindaja Antoinette Spaans. Suurema tõenäosusega hilinevad või jäävad ära need lennud, mis toimuvad Euroopa-siseselt.

Bulgaarias on lund sadanud viimased kolm päeva ning mõnel pool on lund juurde tulnud ligi meetri jagu. Eile olid Bulgaarias mitmeid tunde suletud nii peamised maanteed, Varna lennujaam kui ka sadam. Ka täna on oodata sademete ning tugeva tuule jätkumist, maanteed on umbe tuisanud ning käre talv on jätnud elektrita ja veeta tuhandeid bulgaarlasi üle riigi.

Belgias pidid raskeveokite juhid veetma öö külmetades oma autokabiinides, kuna Belgia võimud keelasid sõidukitel, mis on raskemad kui 7 tonni, maanteedel liigelda.

Itaalia uudisteagentuuri ANSA teatel on seal halbade ilmaolude tõttu surnud kaks inimest - üks mees sai südamerabanduse kui puhastas oma majaümbrust lumest ning teine hukkus halvast ilmast tingitud liiklusõnnetuses. Firenzes peatasid lumi ja jää rongiliikluse.

Möödunud nädalal oli probleeme lumega ka Kreekas, kus Makedoonia piiri lähistel sadas ohtralt lund ning sõidukijuhtidele tehti kohustuslikuks kasutada lumekette.

Täna on lumega probleeme Londoni Heathrow ning Gatwicki lennujaamades, kus paljud lennud on edasi lükatud.

Ilm.ee andmetel Eestis laupäeva pärastlõunal lõuna poolt alates pilvisus tiheneb ning hakkab lund sadama ja tuiskama. Ida- ja kirdetuul tugevneb 5-12, puhanguti 15, õhtul rannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on -6..-12, kohati võib jääda -15°C piiresse.