Koolitulistamise tagajärjel kaotas oma elu kooli direktor, üks tervishoiutöötaja, üks tüdruk ja viis poissi. 18-aastane tulistaja, Pekka-Eric Auvinen võttis elu ka endalt, kirjutab Helsingin Sanomat.

Hukkunute seas oli ka 25-aastane täiskasvanud õpilane, kes kasvatas üksi kahte last.

Auvinen oli tuntud ekstreemse militaristina ning relvahulluna. Enne veretöö toime panemist, teavitas ta sellest nii oma ajaveebis kui ka YouTubes´is, kuhu ta lisas video “Jokela High School Massacre – 11/7/2007”.

Politsei on praeguseks kinnitanud, et eile õhtuks portaalist eemaldatud videote autor Sturmgeist 89 on Auvinen.

Tuusula politsei sai väljakutse kell 11.44, kümmekond minutit hiljem jõudsid esimesed politseinikud kooli juurde, kus oli puhkenud paanika. Osa õpilasi pages majast, osa oli jäänud sisse ning koolis viibis ka tulistaja. Auvinen avas politseinike pihta tule, politsei kinnitusel vastu ei tulistatud.

Võimaliku pantvangisituatsiooni lahendas Helsingist kohale tulnud eriüksus, mis võttis koolimajja sisenedes olukorra oma kontrolli alla, saades kätte ka tulistaja.
Samal ajal olid kohale saabunud kiirabiautod ning bussid, millega õpilased evakueeriti. Suur osa šokeeritud lapsi viidi kirikusse, kus oli püsti pandud hädaabikeskus. Osa õpilasi oli saanud vigastada purunenud akende klaasikildudest, kui nad hirmuga akendest välja hüppasid, osa oli üleriieteta ja mõned väidetavalt koguni jalatsiteta.