Helikopteriga vabaks

Eelmisel pühapäeval põgenes 46-aastane prantslane Rédoine Faïd Pariisi läheduses asuvast Sud Francileni vanglast. Teda aitasid kolm kaaslast ja helikopteripiloot, kelle Faïdi sõbrad olid pantvangi võtnud. Kaks relvastatud meest murdsid vangla külastajate tuppa sisse, kasutades suitsupomme ja ketaslõikureid. Kolmas abiline valvas helikopterit ja pantvangi võetud pilooti.

Helikopter viis mehed vanglast eemale, kus piloot vabastati. Mehed liikusid mustas Renault’ Meganes edasi ning politsei leidis maha põletatud auto hiljem Pariisi äärelinnast kaubanduskeskuse parklast.

Faïd on ennegi vanglast põgenenud. 2013. aastal põgenes ta Sequedini vanglast kasutades lõhkekehasid ja võttes pantvangi neli vanglatöötajat. Vanglast edasi liikus Faïd autoga, mille ta hiljem maha põletas ja teise autoga vahetas. Tee peal vabastas prantslane järjest vanglatöötajaid.

Ta saadi kätte kuu aega hiljem, kui üritas saada võltsitud dokumente selleks, et Iisraeli jõuda.

 Kreeka Robin Hoodi ei hoia vanglad kinni

 2006. aasta juunis põgenes Kreekast pärit Vassilis Palaiokostas koos albaanlase Alket Rizajga Pireuse linnas asuvast Korydallose vanglast.

 Palaiokostast peetakse Kreekas kohalikuks Robin Hoodiks, sest oma kriminaalkarjääri jooksul on ta suure hulga oma varastatud rahast jaganud vaestele ning vaatamata sellele, et ta ei ole kedagi tapnud, peetakse teda Kreeka üheks tagaotsitavamaks meheks.

 Põgenemisplaani mõtles välja Palaiokostase vanem vend Nikos, kes põgenes ise 1990. aastal vanglast.