Kadõrov andis Memoriali kohtusse, kuna organisatsiooni juhid süüdistasid teda inimõiguslase Natalja Estemirova mõrvamises, vahendas Reuters.
"Kohus rahuldas osaliselt Kadõrovi nõude inimõigusorganisatsiooni Memorial ja selle juhi vastu," teatas Moskva ringkonna kohtunik oma otsuses.
Inimõiguslastelt ja Memoriali juhilt Oleg Orlovilt 10 miljonit rubla (3,5 miljonit krooni) laimamise eest nõudnud Kadõrov tervitas kohtu otsust ja oli sellega rahul.
"Tähtis on see, et kohus leidis Orlovi süüdi olevat," märkis Kadõrov.
Estemirova rööviti juulis oma kodu lähistel Tšetšeenias, tema surnukeha leiti järgmisel päeval Inguššiast. Inimõiguslased süüdistasid mõrvas Kadõrovit, keda Estemirova oli kritiseerinud, Kadõrov kinnitas, et pole mõrvaga seotud.
"Ma tean ja olen kindel, kes on süüdi Natalja Estemirova mõrvas," teatas Orlov tookord. "Tema nimi on Ramzan Kadõrov, Tšetšeenia president."
Kohus nõudis Memorialilt Kadõrovi kasuks välja 50 000 rubla (18 000 krooni) ja Orlovilt veel omakorda 20 000 rubla (7100 krooni), mille need peavad lähima kümne päeva jooksul ära tasuma. Orlov lubas aga kohtu otsuse edasi kaevata ja ei välistanud vajaduse korral pöördumist Euroopa inimõiguste kohtu poole.
"Ma arvan, et me ei peaks tänapäeva Venemaalt ootama teistsuguseid otsuseid. Ma arvan, et see on siiski meie võit, sest kohtus puhkes suurel määral diskussioon Ramzan Kadõrovi süü üle," rääkis Orlov. "Ma arvan, et me tõestasime veenvalt tema süüd."
Memoriali advokaadid väitsid, et Kadõrov on Tšetšeenias loonud hirmuõhkkonna ning on ähvardanud tappa oma vaenlased. Samas ei suutnud nad leida tõendeid Kadõrovi seotuse kohta Estemirova mõrvaga.
Venemaa president Dmitri Medvedev mõistis aga suvel Estemirova mõrva hukka ja käskis peaprokurör Aleksandr Bastrõkinil algatada juhtunu uurimiseks juurdluse. Kadõrov lubas hakata isiklikult juurdlust juhtima.
Kadõrov süüdistab ka ajalehe Novaja Gazeta toimetust laimamises, kuna lehes ilmus artikkel, milles seostati Kadõrovit endise Tšetšeeni presidendi ihukaitsja Umar Israilovi tapmisega 13. jaanuaril Viinis.