Mehel paluti end süüdi või süütuks tunnistada 11 süüdistuses, kaasa arvatud väidetavalt 1990-ndatel Bosnia sõjas läbi viidud genotsiidis, vahendas BBC.
Kuna Karadžić keeldus vastust andmast, siis andis kohtunik kohtu reeglite järgi tema eest vastuse "mitte süüdi".
BBC korrespondent Haagis Mike Wooldridge leidis juba varem, et on peaaegu mõeldamatu, et Karadžić end talle esitatud süüdistustes süüdi tunnistaks.
Wooldridge’i sõnul võib kohtumenetluse algus venida protseduuriliste hilinemiste tõttu, kuna süüdistajad on viidanud soovile ette valmistada uus süüdistuste leht.
Karadžić on öelnud, et kõikide muudatustega tutvumiseks on tal aega vaja. Mees on juba teinud selgeks, et soovib end kohtus ise kaitsta.
Karadžić ilmus kohtusse esimest korda 30 päeva tagasi ning möödunud aja jooksul on ta esitanud mitmeid esildisi, kaasa arvatud vaidlustanud talle määratud Hollandi kohtuniku Alphons Orie, kes Karadžić hinnangul on tema suhtes erapoolik. Nüüdseks on kohtunik välja vahetatud.
Mees leiab, et kohtuprotsess on tema suhtes ebaseaduslik, kuna ta sõlmis endise USA rahusaadiku Richard Holbrooke’iga kokkuleppe, mis andis talle immuunsuse kohtumenetluse suhtes. Holbrooke on neid väiteid naeruvääristanud.

Karadžići süüdistatakse 1995. aasta Srebrenica veresaunas, milles tapeti umbes 8000 Bosnia moslemit, ja 43 kuud kestnud Sarajevo piiramises, mille käigus suri üle 11 000 inimese.

63-aastane Karadžić vahistati eelmisel nädalal pärast 13 aastat kestnud jooksus olemist. Karadžić varjas end Serbia pealinnas Belgradis ja töötas alternatiivmeditsiini alal tegutsevas kliinikus.