Jiang Xiaoyu ja Xing Han kirjutasid 130 000-sõnalise raamatu valmis 48 tunniga, kirjutab The China Daily. Rohkemaks polnud aega, sest raamat nimega „Moonwalk paradiisis“ pidi olema valmis nii ruttu kui võimalik. Tulemus on muljetavaldav – Jackson suri 25. juunil ning juba 4. juulil sai tema värsket biograafiat Hiinas veebist tellida ning päev hiljem, 5. juulil oli kiirteos poelettidel kõigile võtta.

Kirjastuse Xiandai esindajad võtsid autoritega ühendust juba mõni tund pärast Jacksoni surma ning praktiliselt kohe haarasid mehed kohvi ning sigarettide järele ning asusid kirjutama. Allikad? China Daily kirjutab, et mehed polnud iial Jacksoniga kohtunud ega teda intervjueerinud. Lehe teatel kirjutasid nad lihtsalt „popikuninga kohta kogunenud teabe põhjal“

“Raske öelda, kui suur nõudlus Hiinas kiirraamatute järgi on, aga ma olen kindel, et oleme turu vajadustele reageerides teinud head tööd,“ ütles kirjastuse tegevjuht Zang Yongqing.

Üks autoritest, Jiang, kes on varem Michael Jacksoni albumitele muusikaarvustusi kirjutanud, rääkis, et tema lootust mööda leevendab raamat Jacksoni Hiina fännide valu. “Ma jooksin selle valuvaigistava raamatu valmimise nimel ajaga võidu, et tähtajaks valmis saada. Fännid ei suuda mitu kuud oodata,“ ütles ta China Dailyle.

Paljud inimesed aga ei ole kiirraamatu kontseptsiooniga rahul. „See oleks popiidoli vastu lugupidamatu, kui ma maksaks viletsa raamatu eest, mis tema elu kahe päevaga kokku võtab,“ ütles üks küsitletu China Dailyle. Teine küsitletu nentis, et biograafide töö alustaladeks peaks olema täpsus ja andmete tõesus, kuid üksnes internetist kogutud materjali puhul ei saa selles kindel olla.

Ka mõned kirjastajad mõistavad kiirraamatu meetodi hukka. „Kirjastamine on oluline osa kultuurist, see peaks olema loov töö,“ ütles üks kirjastaja China Dailyle.

Sellegipoolest näevad paljud kirjastajad kiiresti kirjutatud raamatutes sama kiiret raha ning lähipäevil peaks Hiinas müüki jõudma enam kui kümme Michael Jacksonist kirjutatud kiirbiograafiat.