„Kurat elutseb Vatikanis ja tagajärjed ongi näha,” ütles ta intervjuus ajalehele La Repubblica. „Ta on puhas vaim, nähtamatu. Kuid ta ilmutab end pü-haduseteotustes ja vaevustes. Ta võib jääda varju, rääkida eri keeltes, muuta ennast ja ilmuda isegi sümpaatsena. Mõnikord heidab ta minu üle nalja. Aga ma olen mees, kes on oma tööd tehes õnnelik.”

Amorthi sõnul on tal mõnikord vaja kuut või seitset abilist, hoidmaks kurjast vaimust vaevatut kinni. Saatana küüsist päästmisel tema „patsiendid” kisendavad ning sülitavad lausa klaasitükke. „Neil võib suust tulla kõiksugu asju: sõrmepikkusi rauatükke ja ka roosi õielehti,” rääkis Amorth ja lisas, et filmis „Exorcist” on küll liialdusi, kuid see pakub siiski „sisuliselt täpset” pilti vanakurja küüsi langemisest.

Amorth möönis, et mõned katoliiklased kahtlevad kurjade vaimude väljaajamises, kuid paavst Benedictusel ei ole mingeid kõhklusi. „Tema Pühadus usub kogu südamest eksortsismi praktiseerimisse. Ta on meid töös julgustanud ja kiitust jaganud.”

Must ja valge maagia

Nii paavst Johannes Paulus II tapmiskatse kui ka katoliku kiriku preestrite paljastunud teod –  laste kallal vägivallatsemine ja pedofiilia – on Amorthi sõnul põrgulise töö. Varem on Amorth öelnud, et vanakurjast olid sisse võetud  Hitler ja Stalin.

Amorth on hukka mõistnud ka Harry Potteri raamatud ja filmid, mida ta peab ohtlikuks, sest neis tegeletakse okultismiga ega tehta selget vahet saatanliku kunsti ehk musta maagia ja heasoovliku valge maagia vahel.