Samuti leidis vandekohus, et miilits Sergei Hadžikurbanov ei olnud süüdi kuriteo korraldamises, teatas Reuters.

Süüdistaja Julia Safina kinnitas, et ta kaebab otsuse kindlasti edasi.

"Olgu Jumal tänatud, et Kõikvõimsa armu läbi on vandekohus teinud õige otsuse," kommenteeris Džabrail Mahmudov kohtuotsust puurist, kus teda koos teiste kohtualustega hoiti. "Loomulikult me ootasime seda otsust. Me ei kavatsenud kuhugi pageda."

Politkovskaja poeg Ilja ütles, et perekond austab kohtu otsust. "Me toetame vandekohtu otsust, sest riigi süüdistaja ei suutnud neid veenda," ütles ta.

Vene võimude suhtes kriitilise ajalehe Novaja Gazeta ajakirjanik Politkovskaja tapeti oma koduukse eest 7. oktoobril 2006, kui ta poest koju läks. Teda tunti toonase presidendi Vladimir Putini ägeda kriitikuna, kuid oma raamatus "Putini Venemaa" kritiseeris ta ägedalt ka Putini toetajast Kremlile lojaalse Tšetšeeni vabariigi presidenti Ramzan Kadõrovit.

Kahte tšetšeenidest venda, Džabrail ja Ibragim Mahmudovit süüdistati Politkovskaja jälitamises ning endist miilitsat Sergei Hadžikurbanovit tehnilise abi osutamises. Miilits kahtlustas kolmandat vennakest, Rustam Mahmudovit selles, et ta tulistas Politkovskaja tapnud kuulid, kuid uurimisorganid pole suutnud teda tabada.

Novaja Gazeta toimetaja Sergei Sokolov tunnistas mullu kohtus, et Džabrail Mahmudov oli Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) agent, kuid Mahmudov ja tema kaitsjad eitasid seda.