Must kast üritatakse tänase päeva jooksul üles tõsta, vahendas AFP.

"Musta kasti signaal tehti eile kell 16.30 kohaliku aja järgi õhureidi käigus kindlaks 40 kilomeetri kaugusel Grande Comorest," teatas Prantsusmaa minister Alain Joyandet.


Arstide sõnul paraneb haiglas ka ainus katastroofist ainsana eluga pääsenud 14-aastane tütarlaps Baya Bakari, vahendas BBC. Arstide sõnul on tüdruku näol haavu ja tal on rangluumurd, kuid tema elu enam ohus pole.

Tüdruku isa Kassim Bakari teatas, et Baya lendas õnnetuse hetkel lennukist välja ja veetis mõned tunnid ookeanis, kuni ta ära päästeti.

"Ta on väga arg tüdruk," iseloomustas õnnetuses abikaasa kaotanud isa oma last. "Ma poleks kunagi uskunud, et ta suudab pääseda sellest [õnnetusest – toim.]."

Isa jutu kohaselt ei oska tüdruk ka ujuda.

Jeemeni lennukompaniile Yemenia kuulunud ja Komooridele teel olnud Airbus A310-300 kukkus eile halbade ilmastikutingimuste tõttu enne sihtkohta jõudmist India ookeani. Lennuki pardal oli 153 inimest.


Lennukile võis saatuslikuks saada turbulents


Jeemeni tsiviillennunduse juhi asetäitja Mohammed Abdul Qader kinnitas Reutersile, et katastroofipiirkonnas puhus eile tuul kuni 18 meetrit sekundis. Hetkel eeldavad ametnikud, et õnnetuse tingis ilmastikuolude tõttu tekkinud turbulents.
"Ilm oli väga halb," kinnitas Qader, kes rõhutas, et tugev tuul takistas päästetöid.
Jeemeni piloot Mohammed Moqbel näeb omakorda süüd ka Komooride pealinna Moroni lennujuhtimiskeskusel, kuna sealsel lennuväljal puuduvad radarid.


Lennukit kasutati 19 aastat


Airbusi teatel oli õnnetusse sattunud lennuk kasutusel 19 aastat. See oli kokku lennanud 51 900 lennutundi. Lennukompanii Yemenia omandas õhusõiduki 1999. aastal.
Lennuki viimases 11-liikmelises meeskonnas oli kuus Jeemeni kodanikku, kaks marokolast, üks indoneeslane, üks etiooplane ja üks filipiinlane.
See oli teine lennuõnnetus Airbusi reisilennukiga kuu aja jooksul. 1. juunil kukkus Atlandi ookeani kohal alla Rio de Janeirost Pariisi teel olnud reisilennuk.