Hamiltonid said avalikkusele ülituntuks seoses kohtuprotsessiga egiptlasest ärimehe Mohamed Al-Fayediga. Egiptlane, kes on üles töötanud Londoni ja Inglismaa sümboli Harrodsi kaubamaja, kus shoppavad nii kohalikud siniverelised kui ka kogu maailma turistid, on kibestunud, kuna Suurbritannia ei pea teda kodakondsuse vääriliseks. Tema elukäiku tumestab Hamiltoni poolt alustatud, ent seejärel kaotatud kohtuprotsess, mille käigus selgus, et viimane võttis ärimehelt vastu raha, kingitusi ja tasuta puhkust viimasele kuuluvas Pariisi Ritz hotellis. Seda kõike seda selleks, et Harrodsit puudutavad küsimused saaksid esitatud Briti parlamendis. Pärast kaotust kohtuprotsessil pidi Hamilton hüvasti jätma poliitikaga.

Politsei on Hamiltonide paari üle kuulanud. Ning nüüd uuritakse nende arvuteid, pangaarveid ja muid isiklikke allikaid, mis annavad ümberlükkamatuid andmeid inimeste eraelu kohta. Tee seksorgiani olevat alguse saanud iimeilikontaktist. Arvestades aga asjaolu, et süüdistaja ise on naine, kel väljakujunenud armastus seksuaalfantaasiate suhtes, ei võta avalikkus tema süüdistusi eriti tõsiselt. Sellele vaatamata on markantne paar nagu malbe jurist Neil Hamilton ning dominantne Christine tänu süüdistustele muudetud avalikkuse seksuaalfantaasia objektiks. Ning Hamilton ongi juba ähvardanud, et kaebab politsei kohtusse.

Seda, kas loost kujuneb järjekordne konservatiivide vastu suunatud moraaliprotsess, näitab tulevik. Tundub, et oma aja on ära elanud Victoria ajastust pärit silmakirjalikkus, mis teha lubab aga vahele jääda ei luba. Uusleiboristide hulgas hinnatakse rohkem avalikkustatust kui kunagi varem. Ka ministrite avalikkusele nähtavaid isiklikke suhteid, olgu siis traditsioonilistega nagu peaministril, või homoseksuaalsetega nagu mõnel valitsuse ministril. Seegi on otsekui pandiks poliitilisele usaldatavusele.

Ann Alari, London