Pärast kaks aastat advokaa-dina töötamist otsustas ta ametit vahetada. Neli kuud tagasi avas Brown Washingtonis väikese poe Cakelove, hakates seal koduküpsetatud kooke müüma.

“Ma olin tervishoiuministeeriumi advokaat. Minu praksis hõlmas kaebusi, pettuste ja kuritarvitamiste süüasju, haiglate määrusi, kuid oma südames mõtlesin ma kogu aeg koogiäri peale. Mulle meeldib kõik toidu juures, olgu see siis lihtsalt mingi roa peale vaatamine või retseptide uurimine või ka uute roogade väljamõtlemine,” tunnistab värske poeomanik. Tema hobi on toidu ajalugu ning ta katsetab vanaaegsete retseptide tänapäevastamisega.

Brown räägib õhinaga sellisest näiliselt tavalisest asjast nagu küpsetamine: “Kui kook ahjus valmis on, võtad selle pannilt, lõikad lahti ja asetad taldrikule. Ma ei kaunista neid väga palju, sest õige kook on juba iseenesest kunstiteos.”

Uue poe külastajad on rahul. “Koogid on sellised, nagu mu ema kunagi kodus tegi,” kiidab üks naisklient. Meesklient lisab, et miski selles poes pole nagu lihtsalt suupiste. “Kõik on nagu päris. Miski pole rasva ja suhkruvaba. Tõeline värk, ja ma usun, et just päris või ja rasv annab neile sellise hea maitse.”

Brown selgitab, et tema põhi-idee oligi keskenduda sellele, mida inimesed tahavad, mitte aga sellele, mida nad vajavad. “Inimesed vajavad leiba, seda peab sööma, aga kook, kui see on õigesti tehtud, on midagi vastupandamatut,” naerab Brown.

Ta toonitab, et kõik, mis poes müügil, on eksklusiivselt ameerikalik, seda nii väliselt kui koostiselt. “Me müüme mälestusi, me müüme seda, mida ameerika vanaemad lapselastele küpsetasid.”

Warren Browni pood on Washingtonis U tänaval, pealinna edelaosas, umbes kaks kilomeetrit Valgest Majast. Brown valis U tänava poe asupaigaks täiesti teadlikult. “Siin elavad inimesed, kes tahavad nädalalõpus midagi erilist koju viia. Nad on valmis millegi erilise peale raha kulutama.”

Kuid küsimus pole rahas, see töö lihtsalt pakub talle rahuldust ning Brown pole kordagi kahetsenud, et ametit vahetas.