Tulistaja andis seejuures internetis mitu vihjet täna toimunud koolitulistamise kohta. Hiljuti 18-aastaseks saanud noormehe tulistamisvideod ja avaldused ilmusid mitmel lehel, kirjutab MTV3.

Näiteks ilmus YouTube´i video, mille pealkirjaks on "Jokela kooli veresaun". Videos on näha alguses koolimaja ja seejärel punasel taustal relvaga meest. Video autor on kasutanud nime Sturmgeist89. Ühes teises videos testib noormees oma relva.

Täna õhtuks on videod portaalist eemaldatud.

MTV3 teatel lisati "Jokela kooli veresauna" video portaali eile, kuid ajavahe tõttu muutus see aktiivseks vaid mõni tund enne tulistamist.

Oma ajaveebi kirjutas tulistaja aga, et ta armastab siin ilmas vaid viha ning tema teol on poliitilised põhjused.  Ta lisas, et toimunus ei tohi hakata süüdistama tema perekonda, sõpru ega filme.

Lisaks on ta mitmel erineval lehel väljendanud oma natsilembust.

Õpetajate sõnul on tegemist äärmusliku militaristiga, kes oli huvitatud nii vasak- kui ka paremäärmuslastest. Tema huvideks olid ajalugu ja filosoofia.

Tulistamine sai alguse täna kella 12 ajal, politsei suutis olukorra kontrolli alla saada umbes kolme tunni pärast. Tulistamises kaotas oma elu vähemalt seitse inimest.