„Saatkonna akendest, mis asuvad Ateena kõrgeima maja 23. korrusel, enam suitsu praktiliselt näha ei ole,” kinnitas pärastlõunal ka Eesti suursaadik Andres Talvik. Ilmajaam hoiatas küll tuule tugevnemise eest.

Laupäevast saati on Kreekas puhkenud 90 metsatulekahju, mis on laastanud 150 ruutkilomeetrit metsa. Ühestki inimohvrist pole teatatud. Eile leegitses veel kuus suuremat põlengukohta, sealhulgas Egeuse mere saartel Euboial ja Skyrosel ning lääne pool asuval Zakynthosel, kuid ohtlikem neist lõõmas Kreeka pealinnast põhja pool.

Pea kõik 23 kilomeetrit Ateenast kirdes asuva Agios Stefanose 10 000 elanikku pagesid pü­ha­päeval jala või sõidukitega oma kodudest. Osa rahvast jäi siiski kohale, üritades oma valdusi tule eest kaitsta kastmisvoolikute, ämbrite ja labidatega.

Eile võitles väsimust trotsides kolmandat päeva leekidega kuni 2000 tuletõrjujat, sõjaväelast ja vabatahtlikku, keda aitasid kustutuslennukid ja -helikopterid Prantsusmaalt, Itaaliast ja Küproselt. Lennukeid oli appi oodata veel Hispaaniast ja Türgist.