Ülelugemine. Simferopolis föderaalses migratsiooniteenistuses soovib passi saamiseks vajalikke dokumente esitada ligi 800 inimest, päevaga teenindatakse vaid umbes kümmet. Need, kes on järjekorra nimekirja pandud, peavad käima kolm korda nädalas ülelugemisel. Kes kohale ei ilmu, langeb nimekirja lõppu.

Järjekord järjekorda võtmiseks. Goskomregistri-nimelises asutuses, kus väljastatakse tunnistusi omandi kohta, on elektrooniline järjekord. Kuid selleks, et sind sinna pandaks, tuleb seista elavas järjekorras. Nõudlus tekitab pakkumise: kohta järjekorras võib nii osta kui ka müüa.

Aidsiga võitlemise keskus. Ei, Krimmi aidsihaigete hulk ei ole pärast Venemaaga ühinemist plahvatuslikult suurenenud. Tõendit HIV puudumise kohta on vaja elamisloa taotlemiseks. Seda on vaja kõigil, kes ei saa Vene passi: välismaalastel, põgenikel, kodakondsuseta isikutel.

Tehnoülevaatus. Vene numbrimärkideta auto eest tuleb maksta tollimaksu. Auto Vene registris arvele võtmiseks tuleb veeta aega tehnoülevaatusele pääsemiseks. Seejärel võtta end järgmisse järjekorda riiklikus autoinspektsioonis. Numbrimärkide vahetus on aga kahe otsaga asi: sellest, kelle sõidukil on Vene numbrimärk, saab Ukrainas soovimatu isik.

Pensionifond. Selles järjekorras peavad seisma ka need Krimmi elanikud, kes pensionil ei ole. Sealt saab SNILS-i ehk individuaalse isikukonto kindlustusnumbri, mida on vaja töölepingu vormistamiseks. Näiteks Simferopolis teenindab poole miljoni elanikuga linna ja rajooni üksainus riikliku pensionifondi jaoskond.