Lisaks sellele erastas Anatoli Turtšak 1992. aastal Peterburi ühe suurema ettevõtte, raadioelektroonikatehase Leninets, mis Nõukogude ajast siiani täidab sõjatööstuskompleksi tähtsaid tellimusi. Samal ajal vastutas Putin Peterburi linnavalitsuses majandusküsimuste eest ning mehed puutusid tihedalt kokku.

Ka 34-aastane Andrei Turtšak on meistersportlane džuudos ja töötanud mõnda aega džuudotreenerina. Talle kuulub viis protsenti isa erastatud Leninetsi tehasest ning ta on tehase omanikfirma direktorite nõukogus. Selle esimees on tema isa, nõukogusse aga kuulub noorem vend Boriss. Tegemist on üsna rikka perega.

Poliitilist karjääri alustas nelja lapse isa Andrei Turtšak 2005. aastal, kui astus võimuparteisse Ühtne Venemaa, kus ta on siiamaani partei noortepoliitika koordinaator.

Ühtse Venemaa noorteorganisatsioon Noor Kaardivägi osales aktiivselt Eesti Moskva-saatkonna piiramisel pärast 2007. aasta pronkssõduri teisaldamise sündmusi.

Andrei Turtšaki poliitiline karjäär on olnud väga kiire. 2006. aastal sai ta Ühtse Venemaa juhtkonna ettepanekul juba senaatoriks ehk Venemaa parlamendi ülemkoja föderatsiooninõukogu liikmeks. Ta oli Venemaa noorim senaator. Mullu veebruaris sai temast Venemaa noorim kuberner, kui president Dmitri Medvedev sisuliselt vallandas Pihkva senise kuberneri Kuznetsovi.

Kiire karjääri põhjuseks peavad Venemaa poliitikavaatlejad Andrei Turtšaki isa häid sidemeid Putiniga. „Turtšak on peamiselt tuntud selle poolest, et tal on mõjukas isa,” ütles näiteks pärast noormehe kuberneriks määramist ekspert Jevgeni Mintšenko.

Loodavad kubernerile

Pihkva kaubandus-tööstuskoja president Vladimir Zubov ütleb, et Andrei Turtšaki poliitiline mõjukus Moskvas on kindlasti suurem kui eelmisel kuberneril. „Tal on head suhted. Näha on, et oblastisse on ilmunud raha teede ehituseks, Pihkvasse ehitatakse suurt jäähalli,” loetleb Zubov. „Gasifitseerimise programmi jätkatakse, kuigi oli suur kartus, et see lõpetatakse kriisi tõttu ära.”

Pihkvalased loodavad, et Turtšaki head sidemed Moskvas võimaldavad saavutada lõpuks selle, et oblast hakkab otsest tulu saama, kuna siin asub Venemaa piir Euroopa Liiduga ning oblastit läbib väga suur transiit.