Valitseva partei eest on valmis hääletama 55,9 protsenti küsitletutest, kirjutab Vedomosti. Teised parteid ei ületa 7-protsendilist valimiskünnist. Küsitlus näitas, et kommunistliku partei reiting on 5,8 protsenti. Liberaal-demokraadid (LDPR) Vladimir Žirinovskiga eesotsas said 4,7 protsenti vastajate toetusest ja Õiglase Venemaa reiting on 4,9 protsenti. Oma valikut pole veel teinud 13,3 protsenti Venemaa kodanikest.

Küsitlus korraldati 46 Venemaa regioonis ja sellest võttis osa 1600 vastajat.

Vene avaliku arvamuse uuringukeskuse peadirektori Valeri Fjodorovi hinnangul on erakondade reiting tegelikult kõrgem. Ta lisas, et kui arvestada vaid neid, kes kavatsevad hääletada, siis on Ühtse Venemaa reiting 63,8 protsenti, aga kommunistidel – 7,3 protsenti.

„Igal juhul tuleb uus riigiduuma vähemalt kaheparteiline ning küsimuses, kes ületab 7-protsendilise valimiskünnise säilib intriig,“ märkis Fjodorov.

Levada-keskus korraldas ka oma küsitluse, aga vaid nende Vene kodanike hulgas, kes kavatseb minna valimistele. Küsitlus näitas, et valitseval parteil on 67 protsendiline rahva toetus, kommunistide toetus on 14 protsendiline. Teised parteid ei ületanud 7-protsendilist valimiskünnist: LDPR – 6 protsenti, Õiglane Venemaa -5 protsenti, Jabloko – 2 protsenti ja parempoolsete jõudude liit – 1 protsent.