Rahva rahutu ja peaaegu revolutsiooniline meeleolu kajastub ka pressis: ajalehtede esikülgedel konkureerivad suures kirjas lihtsalt „mäss”, „munade revolutsioon”, „tühjade pudelite revolutsioon” ja „munakivide revolutsioon”. Suurem jagu neist suurtest pealkirjadest küll ilgub märatsejate üle, meenutades mullu samal kuupäeval toimunud rahumeelset „vihmavarjude revolutsiooni” ehk meeleavaldust, mis korraldati korruptsioonivastase ameti Aleksei Loskutovi toetuseks, keda võimud üritasid ametist lahti kangutada.

Ühtlasi trumpavad ajakirjanikud tänastes lehedes üksteist üle, tuues märulile muid võrdlusi ajaloost. Ärileht Biznes & Baltija märgib, et viimati üritasid Lätis võrreldava katse parlamendihoonet tormijooksuga vallutada Nõukogude armee sõjakoolide kadetid 1990. aastal, kelle miilitsa Riia eriüksus OMON viie minutiga laiali ajas.

Päevalehe Neatkarīgā esikülg väidab esiküljel suure pealkirja „Mäss” all, et 13. jaanuar läheb ajalukku, ja seab eilsed rahutused ajaloolisse ritta 1905. aasta sündmuste ning Atmoda ehk lätlaste laulva revolutsiooniga, kui Riias samuti barrikaadid olid. Neatkarīgā ajakirjanikud Jānis Ogle ja Viesturs Radovics siiski piirduvad oma artiklis sellega, et kõrvutavad siiski võrdlemisi üürikest ja väga viha ja vägivalla purset Tallinna pronksiöödega.

Üks ajaleht kirjutab, et säärast meeleavaldust pole olnud atmoda’st ehk lätlaste laulvast revolutsioonist saati. Venekeelne päevaleht Vesti Segodnja tuletab seevastu meelde, et nende arvates toimusid esimesed massilised meeleavaldused pärast Atmodat tunamullu, kui avaldati meelt venekeelse koolihariduse kaotamise vastu. Venekeelne ajaleht Tšas räägib laulva revolutsiooni eeskujul laulvast kriisist.