Lembergsi arvates peaks Läti loobuma osalusest välismissioonidel, kuna polevat tarvis õpetada teisi, kuidas elada.

"Valitsussfääris töötajate hulk on vähenenud 20 protsendi võrra," rääkis Lembergs pressikonverentsil, vahendas ajaleht Tšas. "See tähendab, et samavõrd võib vähendada nende kasutatavat ruumi. Näiteks siseministeerium, mis on kõvasti koosseisu kärpinud, kasutab uut maja, milles pidanuks vabanema pinda. Näiteks kaitseministeeriumi võiks ühendada siseministeeriumiga."

Eestis esines ettepanekuga politsei ja kaitsevägi ühendada viimati Rahvaliidu liige, endine kultuuriminister Jaak Allik.

Tihedalt sadamast läbi käiva naftaveoga seotud Lembergs on olnud Läti sadamalinna Ventspilsi linnapea alates 1988. aastast. Tema vastu on esitatud korruptsioonisüüdistusi ja ta on avalikult naeruvääristanud nii Lätis toimivat põhiseaduslikku korda.

Kõrvu Läti suurima parlamendipartei Rahvapartei halli kardinali Andris Šķēle ja ekspeaminister Ivars Godmanise erakonna Läti Tee/Läti Esimene Partei taga seisva Ainārs Šlesersiga nimetatakse Lembergsi oligarhiks. Nimetatud kolm kuuluvad Läti kõige rikkamate inimeste hulka, samuti on nad poliitilises elus kõige mõjukamad ärimehed.