Vähemalt kakskümmend protesteerijat sai riigi suuruselt teises linnas Benghazis surma, kui sõjavägi kasutas protestijate vastu raskerelvi, teatas BBC.

Vägivald sai uue hoo laupäeval, kui armee kasutas eelmise vägivallalaine ohvrite matustel osalejate vastu kuulipildujaid, kahureid ja isegi rakettrelvi. Opositsiooni väitel ei provotseerinud matuselised rünnakut.

Üks Liibüa arst ütles BBC-le ,et 22 haavatut suri tema haiglas laupäeval. Teisest haiglast teatati 47 hukkunust ja 900 haavatust, kellel enamuses on laskehaavad.

Meditsiiniasutustes hakkavad lõppema vere varud ja muu raviks vajalik varustus.

Inimõiguste kaitse organisatsiooni Human Rights Watch andmetel on alates kolmapäevast puhkenud rahutustes hukkunud juba 104 inimest.

Andmeid rahutuste ja hukkunute kohta on raske kontrollida, kuna Liibüa võimud ei luba välisajakirjanikel riiki siseneda.

Tuhanded inimesed protesteerivad Liibüa idaosas Gaddafi 42 aastat kestnud hirmuvalitsemise vastu.

Liibüa on üks mitmetest Araabia riikidest, kus puhkesid demokraatiat nõudvad meeleavalduse, kui kauaaegne Tuneesia president Zine El Abidine Ben Ali kukutati tänavu jaanuaris ja Egiptuse president Hosni Mubarak 11. veebruaril.