Podrabinek kirjutas sellest, kuis võimud sundisid vahetama kebabibaari Antisovetsjaka nime Sovetskajaks ehk nõukogudevastasest nõukogulikuks, kuna senine nimi solvavat sõjaveterane. Tegelikult oli baari nimel küll teinegi tõlgendus, sest see asus hotelli Sovetskaja vastas.

Našile ei meeldinud aga omakorda Podrabineki kriitika, ühendus korraldas hulga pikette tema kodu juures ja – nagu kirjutasid paljud välismaised ajalehed – ähvardas teda füüsilise vägivalla ning lausa surmaga. Briti ajalehe Independent Moskva korrespondendi teatel ütles Podrabinek, et ta on sunnitud end varjama, kuna tema ja ta perekond on saanud ähvardusi. Saksa ajaleht Frankfurter Rundschau aga võrdles Naši käitumist banditismiga ja nimetas seda Stalini aega meenutavaks.

Need väljaanded ning lisaks veel Prantsuse Le Monde’i ja Le Journal du Dimanche’i ongi Naši andnud Moskva kohtusse. Naši advokaadi Sergei Žorini sõnul trükkisid lehed valeinfot ja kahjustasid antifašistliku noorteorganisatsiooni mainet. Juba va­rem kaebas ühendus samade süü­distustega kohtusse mitu Venemaa meediakanalit.

Kõigilt pool miljonit rubla

Hüvitiseks soovitakse 500 000 rubla igalt väljaandelt ja info eemaldamist netisaitidelt. Žorini sõnul lepitavat aga ka rahumeelse lahendusega, kui ajalehed lükkavad väärinfo ümber ja taunivad kirjutatut.

Briti ja Prantsuse väljaanded ei kommenteerinud Venemaa ajalehele Kommersant kohtusse kaebamist. Saksa ajalehest aga öeldi, et nad peavad täiesti loomulikuks, et nende ja Naši hinnang olukorrale Venemaal on erinev.

Naši loodi Kremli peaideoloogi Vladislav Surkovi näpunäidetel 2005. aastal.