Endine KGB ohvitser Andrei Lugovoi, keda seostatakse Aleksandr Litvinenko mürgitamisega, teatas eile õhtul, et ta ei ole Litvinenkoga juhtunus süüdi ja kinnitas, et on valmis Scotlad Yardiga koostööd tegema, kirjuatab The Times.

Andrei Lugovoi kinnitas intervjuus The Times’ile, et ta kohtus Litvinenkoga tolle mürgitamise päeval, kuid samuti rõhutas ta, et kohtus eks-spiooniga üksnes äriasjus.

Lugovoi ütles, et ta arvab teadvat, kes on Litvinenko mürgitamise taga, kuid lähemalt ta selgitama ei soostunud, kuna see oleks nii kohatu kui ka ohtlik, sest delikaatset küsimust uurivad nii Vene kui ka Suurbritannia luureteenistused. Times küsis, kas Lugovoi on mures ka enda turvalisuse pärast, kuid seda venelane eitas. Andrei Lugovoi ütles siiski: „Ma ei karda, kuid ma suhtun oma turvalisuse küsimusse väga tõsiselt”.

Andrei Lugovoi lükkas ümber kuuldused nagu oleks tema ja Litvinenko kohtumisel osalenud veel keegi pikka kasvu võõras mees nimega Vladimir. Lugovoi selgitas, et kolmandana osales sellel kohtumisel lühiajaliselt Lugovoi äripartner ja lapsepõlvesõber Dmitri Kovron, kes on lisaks kõigele ka lühikest kasvu.

Andrei Lugovoi sõnul oli kohtumise ajal laual küll teed ja alkohoolseid jooke, kuid Litvinenko ei joonud midagi ega tellinud midagi.

Lugovoi kinnitas ka, et Litvinenko kohtus oma Itaalia äripartneri Mario Scaramellaga enne temaga kokku saamist. Seni on meedias väidetud, et Litvinenko kohtus enne venelasega ja alles siis itaallasega.