Praegune riigiduuma liige Andrei Lugovoi esitatakse valimistel tulevase olümpialinna Sotši linnapeakandidaadiks, ütles BBC venekeelsele raadiole liberaaldemokraatliku partei fraktsiooni juht riigiduumas Igor Lebedev.

Briti võimud süüdistavad Lugovoid endise föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) töötaja Aleksandr Litvinenko mõrva korraldamises ja nõuavad Moskvalt Lugovoi väljaandmist. Vene põhiseadus aga keelab riigi kodanike väljaandmise, nii et kõigil välismaal seadust rikkunud kurikaeltel on Venemaal võrdlemisi julge elada.

2014. aasta talviste olümpiamängude kohaks valitud Sotši linnapea valimised toimuvad 26. aprillil. Oma soovist kandideerida linnapeaks on juba teatanud Venemaa endine asepeaminister ja Jeltsini-aegsete majandusreformide üks autor Boris Nemtsov, kes praegu juhib opositsioonirühmitust Solidaarsus. Nemtsov esitas vajalikud dokumendid linna valimiskomisjonile juba eile.

Lebedevi hinnangul saab Nemtsov Sotšis alla 1 protsendi häältest. Kuid Nemtsov ise usub, et linnarahvas hääletab võimude vastu ja muutuste poolt.