Hetkel Soomes viibiv Nekrasov usub, et mõrvad on kasulikud neile jõududele, kes soovivad Venemaa president Vladimir Putini võimu õõnestada ning sundida teda teatud otsuseid tegema. Nekrasov lisas, et Lääs mõistab hetkel Putinit mõrvade tõttu hukka ning sunnib sellega Putinit Lääne suhtes teatud hinnangu võtma, vahendab Soome uudisteagentuur YLE24.

Nekrasovi sõnul toob see kasu Kremli eliidile, kes toetub armeele ning teistele sõjalistele jõududele. Lisades, et teoreetiliselt ei saa olukorrast kasu mitte ainult sõjalistele jõududele toetujad, vaid ka 1990-aastate suurärimehed.

Nekrasovi sõnul kardavad 1990-ndatel segastel asjaoludel rikastunud ärimehed, et võimu täielikul koondumisel KGB taustaga poliitikutele nad kaotavad oma ettevõtted ning raha.  Nekrasov arutles, et suurärimeestele on kasulik mustata Putinit ning teisi KGB taustaga poliitikuid ning kutsuda Läänt appi.

Ta lisas siiski, et antud juhul ei piisa vaid motiivist tappa, vaid peab olema ka võimalus, oskus ning tahtmine tappa.

Kuigi Litvinenko ise süüdistas oma mürgitamises Putinit, ei usu Nekrasov, et Putin tema mõrva tellis, sest Putin ei saavat sellest mõrvast mingit kasu.

Kaudselt süüdistab Nekrasov mõrvades siiski Putinit, kes lõi Venemaal valitseva õhkkonna, mis viis mõrvadeni.