Kuid sealjuures nõuavad nad Suurbritannialt garantiid, et Lugovoid ei arreteeritaks ning Kovtuni Saksamaale välja ei antaks, kirjutas Kommersant. Kovtuni kahtlustatakse Saksamaal radioaktiivsete ainete ebaseaduslikus veos.

Venemaale pagenud Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse ohvitser Litvinenko suri kaks aastat tagasi Londoni haiglas polooniumimürgitusse. Briti uurimisasutuste versiooni kohaselt mürgitati Litvinenko 1. novembril, kui Lugovoi koos oma naise ja kolme lapse ning endise vastuluurajast kolleegi Kovtuniga oli Londonis, et vaadata euroliiga jalgpallimatši Arsenali ja CSKA vahel. Enne mängu kohtus Lugovoi hotelli Millennium baaris, kus mürgitas Briti uurijate andmeil Litvinenko tee polooniumiga.

Litvinenko mõrva aastapäeval kogunes Moskvas tänavale 30 opositsiooniaktivisti, kes süüdistasid Vene võime Litvinenko mõrva tellimises, vahendas Raadio Vaba Euroopa.

Litvinenko võitluskaaslase ja tema surmast rääkiva raamatu autori Alex Goldfarbi hinnangul oli Lugovoi pakkumine PR-trikk. Lugovoi valiti riigiduumasse mullu ja Vene võimud on keeldunud teda Suurbritanniale välja andmast, põhjendades seda sellega, et Vene põhiseadus ei luba Vene kodanikke võõrriikidele välja anda.