Kalalaevadel maandunud kakud reisisid mitu päeva ja said toitu kaluritelt. Rannikul andsid kalurid linnud üle loomapäästekeskusele, mille teatel oli lumekakkude seisund nende kätte jõudes juba väga raske.

Haruldane linnuliik. Soome metsauuringute instituut paneb inimestele kogu Euroopas südamele, et nad hättasattunud lumekakkudest kiiresti instituudile teada annaks. Hispaania loomapäästekeskuses viibivatest kakkudest sai metsauuringute instituut teada ühelt Soomes õppivalt Hispaania üliõpilaselt, kes kodumaal puhkusel viibides kakkude õnnetusest kuulis.

Suurbritannia kuningliku linnukaitseseltsi esindaja Mike Everetti sõnul pole lumekakk küll ohustatud, kuid on siiski väga haruldane liik. Ühtekokku on maailmas vaid paar tuhat lumekakku. Lumekakud elavad arktilistel aladel, valdavalt Kanadas, Venemaal, Gröönimaal ja Islandil. Mõned isendid on leitud ka Skandinaaviast.

Liikuva eluviisiga lumekakud on väga sõltuvad oma saaklooma – lemmingu – toimetulekust. Sel talvel kuivas Arktika lemmingupopulatsioon kokku ning kakud olid sunnitud mujalt süüa otsima.

Viimasel ajal on lumekakust saanud ülipopulaarne lind tänu Harry Potteri filmile, kus üheks tegelaseks ka Hedwigi nimeline lumekakk. Populaarsus pole haruldasele linnuliigile aga head teinud. Pärast menufilmi linastumist on sagedaseks muutunud katsed lumekakku kodulinnuna pidada. See on aga pea võimatu.

Rahvas vaimustub menufil-mide mõjul. Loomakaitsjate kinnitusel puhkeb rahva hulgas vaimustus ühe või teise loomaliigi pidamise vastu alati, kui seda liiki looma mõnes menufilmis näidatakse. Enne lumekakumaaniat täheldati samalaadset nähtust pärast filmi “101 dalmaatsia koera” linastumist, kui nõudlus dalmaatsia koerte järele kasvas tohutult.

Lumekakud elavad 40-50 aasta vanuseks ja vangistuses söövad nad vähemalt viis kana päevas. Samuti vajavad nad suurt lennuruumi, palju vett kümblemiseks ning ilmtingimata ka palju hämarat aega, mida heledalt valgustatud linnamajades enamasti ei leia. Seepärast soovitavad linnukaitsjad kõigist leitud lumekakkudest kiiresti loomakaitseasutustele teatada ning mitte üritada neid kodulinnuks ümber kasvatada.