California firma Moller International viib Taevaauto (Skycar) proovilennule lähematel nädalatel, kirjutab ajakiri New Scientist. Lendautosse mahub neli inimest, see arendab kiirust üle 600 km tunnis ning tõuseb ja laskub vertikaalselt. "Kui sõiduk saab Föderaalselt Lennundusametilt litsentsi, võib iga piloodilube omav inimene USA-s sellega lennata," kinnitab ajakiri.

Lendauto saab esialgu olema käsitsi valmistatud ja hakkab maksma ligi 15 miljonit krooni. Kui auto tootmisse läheb, võib selle kätte saada juba 800 000 krooniga. Sõiduriista konstrueeris Paul Moller, kes on projekti kallal töötanud 30 aastat.

Tulvaveed laastavad Lõuna-Saksamaad. Paduvihmadest põhjustatud üleujutustes Lõuna-Saksamaal on elu jätnud vähemalt neli inimest, kaks on teadmata kadunud. Baieri liidumaa idaosas asuvas Passaus oli osa vanalinnast üle ujutatud, lõunaosas Neustadtis kattis osa tänavaid kahemeetrine veekiht.

USA kaitseb Leedut naftasõjas Venemaaga. USA administratsioon avaldas muret seoses Venemaa naftatarnete katkestamisega Leedule. Mazheikiai naftatöötlemistehas pole Venemaalt toornaftat saanud kuu aega. USA hinnangul ei tule see kasuks Venemaa, Baltikumi ja USA energeetikakompaniide sidemetele.

Valgevene ei registreerinud komparteid. Valgevene justiitsministeerium keeldus ümberregistreerimast Valgevene Kommunistide Parteid, kuna selle põhikirjas on viide, et ta on Valgevene NSV Kommunistliku Partei õigusjärglane.

Vene–Poola piiril leiti suur kogus merevaiku. Vene–Poola piiril tabati käesoleva aasta suurim merevaigukogus, mida püüti salaja Venemaalt välja vedada. Gronowo piiripunktis sõiduautost Volkswagen leiti 240 kilogrammi merevaiku, mille väärtus on üle veerand miljoni krooni.

Reuters/Interfax/BNS