Florida Ülikooli entomoloog Jerry Butleri tehtud uuringu järgi eristavad sääsed lõhna põhjal atraktiivsed inimesed ebameeldivatest ning otsivad kõige maitsvamaid. Sääsed tunnevad sobiva inimsaagi lõhna järgi ära kuni 64 km kauguselt. Inimese hingeõhk sisaldab süsinikdioksiidile lisaks ka arvukalt lõhnu, mis õhus edasi kanduvad. Butleri sõnul on lõhnapuhang sääskedele kui lõunasöögikutse, andes märku sobiva ohvri lähedusest. Sihtmärki jahtiv sääsk liigub siksakiliselt mööda lõhnajälge, kuni jõuab selle allika lähedale. Seejärel leiab sääsk ohvri juba visuaalse vaatluse ning termoretseptorite abil, laskub nahale ning alustab kaheksa kuni kümme sekundit vältavat maiustamist verega, selgub uurimusest. Sääsemagnetiks on ka inimese mahapesemata higi. Butleri sõnul on pesemine sääsetõrjeks kasulik, kõikvõimalikud kosmeetikatarbed aga mitte, kuna nahka puhastavad, niisutavad ja pehmendavad ained meelitavad putukaid ligi.

Uurimuse järgi eelistavad sääsed neid inimesi, kelle veri sisaldab enim kolesterooli ja vitamiini B. Mõlemad on sääsele vajalikud elutegevuseks ja paljunemiseks, kuid putukas ise kumbagi toota ei suuda.

Hongkongis süttis reisilennuk. Vähemalt kaks inimest sai surma ja üle 200 vigastada, kui Hongkongi lennuväljal kukkus tormise ilma ja pardal puhkenud tulekahju tõttu maandumisel alla Taiwani lennufirma China Airlines reisilennuk enam kui 315 inimesega pardal.

Tonga keerab millenniumi puhul kelli. Tonga kuningriik teatas kavatsusest kellad uusaastaööks tunni võrra edasi keerata. Kellakeeramine viiks Tonga 14 tunni võrra ette Greenwichi ajast ning riik näeks sellega millenniumi varem kui teised samal pikkus-kraadil asuvad riigid.

Öcalan elas kaks nädalat Zhirinovski juures. Kurdi sissijuht Abdullah Öcalan veetis enne oma vahistamist kaks nädalat Vene liberite liidri Vladimir Zhirinovski Moskva-lähedases suvilas, teatas laupäeval Vene riigitelevisioon. Televisiooni teatel mängis Öcalan muu hulgas jalgpalli, kohtus Vene poliitikutega ning pakkus isegi nõuandeid Kaukaasia olukorra stabiliseerimiseks.

Michael Jackson võitis kohtus. Popstaar Michael Jackson võitis kohtuprotsessi, milles teda süüdistati väidetavalt ahistamise ohvriks langenud 13-aastase poisi omastega sõlmitud leppe rikkumises. Jacksoni-vastaseid ahistamissüüdistusi uurinud Santa Barbara ja Los Angelesi uurijad süütõendeid ei leidnud.

Reuters/AFP/AP/BNS