USA sõjalennuk tulistas eile raketi Iraagi radari pihta.

Türgis Incirlikis paiknevate USA õhujõudude avalduses öeldakse, et radar oli võtnud sihikule lennukeelutsoonis patrullinud F-16 hävitaja. Kui lennuki piloot märkas, et teda ähvardatakse tulistada raketiga, ründas ta õhutõrjeradarit. Lennukit vastu ei tulistatud ja ta naasis tervena baasi.

Saksamaa hinnangul laieneb EL 2003. aastal

Saksa välisminister Joschka Fischer ütles eile, et 2003. aasta peaks olema realistlik tähtaeg Euroopa Liidu esimeste uute kandidaatide vastuvõtmiseks.

“Me teeme kõik, kindlustamaks, et vastuvõtmine 2003. aastal oleks reaalne,” sõnas Fischer Prahas. Saksamaa asus 1. jaanuarist ELi eesistujamaa kohale.

Rootsis hukkus kaheksa inimest autoavariis

Rootsis eile aset leidnud auto ja väikebussi kokkupõrkes hukkus kaheksa inimest.

Stockholmist loodes toimunud kokkupõrkes süttisid mõlemad sõidukid põlema. Väikebussi seitsmest reisijast toimetati kaks ellujäänut tõsiste vigastustega haiglasse. Hukkunute hulgas oli vähemalt üks laps.

Lätis konfiskeeriti 85 kilo elavhõbedat

Läti politsei konfiskeeris üleeile öösel 85 kilogrammi elav-hõbedat.

Neljameheline rühm peeti kinni pärast seda, kui politsei oli saanud informatsiooni, et Riias püüab üks grupp leida ostjat suurele elavhõbedakogusele. Rühma vastu algatati kriminaalasi seoses mürgise aine loata omandamise ja realiseerimisega.

Hiinas on mehi naistest viiendiku võrra rohkem

Hiina hiigelrahvastiku sooline tasakaal halveneb üha – viimaste uuringute järgi on iga 100 naise kohta 120 meest.

Pekingis asuva Hiina Sotsiaalteaduste Akadeemia uurimuse andmetel ei ole kuuest hiina mehest ühel lootust kodumaal naist leida. Meeste ülekaalu tekkimises on osalt süüdi Hiina võimude poolt 1980. aastate alguses rakendatud ühelapsepoliitika ja traditsiooniline poisslaste eelistamine.

Hollandi börs kaebab koogiloopijad kohtusse

Amsterdami börs teatas üleeile, et kaebab kohtusse kaks eurovastast, kes pildusid banaanikookidega Hollandi rahandusministrit Gerrit Zalmi.

Meeleavaldajad viskasid esmaspäeval Euroopa ühisvaluuta euroga kauplemise esimese päeva puhul kõnet pidama saabunud Zalmile näkku mitu kreemiga banaanikooki. “Me ei kavatse seda nii jätta. On päris kindel, et esitame hagi,” ütles börsi pressiesindaja.

Briti naine kukkus 240 meetrit ja jäi ellu

Briti naistudeng kukkus üleeile ·oti mägedes 240 meetri kõrgusest jäisest järsakust alla, kuid maandus lumme ja jäi ellu.

Kahekümneaastane Sarah Woodroffe oli ronimas koos oma sõbraga Glencoe lähedal Põhja-·oti mägedes, libastus ja kukkus järsust nõlvast alla. Õnnetuse tagajärjeks oli kergemat sorti kaelaluumurd, millest Woodroffe peaks arstide sõnul täielikult paranema.