NATO väed lasid üleeile Bosnias Foca linna lähistel maha moslemi naiste vägistamises ja piinamises süüdistatud serblasest sõjakurjategija.

Bosnia sõja aegne Foca politseiülem Dragan Gagovic osutas NATO juhitud stabilisatsioonijõududele vahistamisel vastupanu ning üritas autoga sõdureile otsa kihutada. NATO sõdurid avasid seepeale Gagovici peale tule. Gagovic suri teel kohalikku haiglasse. Tulistamise ajal samas autos viibinud kolm last pääsesid tervelt.

Gagovici otsis taga Haagi sõjatribunal ja teda kahtlustati viie moslemi naise piinamises ja vägistamises 1992. aastal.

Kolumbia veresaunas tapeti üle 80 inimese

Paremäärmuslikud karistussalklased tapsid üleeile Põhja-Kolumbias vähemalt 34 inimest, kokku mõrvati kolm päeva kestnud veresaunas enam kui 80 inimest.

Tõsiseim intsident toimus Magdalena provintsi äärealal asuvas Playon de Orozco külas, kus Kolumbia Ühendatud Omakaitsejõudude AUC võitlejad tapsid 20 inimest. Enamik mõrvatuist viibis parajasti kirikus ristimisteenistusel, kui karistussalklased nad sealt välja tõid ning maha lasid. Veel neliteist inimest, neist mitu naist, lasti maha Bolivari provintsi San Pablo linnas. Tunnistajate sõnul osales veresaunas umbes 40 hambuni relvastatud kurjategijat.

Torm tekitas Hispaania Kanaaridel suurt kahju

Viimastel päevadel Hispaania Kanaari saari räsinud tugevad tuuled on põhjustanud kahju ligikaudu 415 miljoni dollari ulatuses.

Loode-Aafrika ranniku lähistel asuvat päikeselist turismiparadiisi tabasid möödunud nädala lõpul 30 meetrini sekundis küündivad tuuled. Paljud inimesed olid sunnitud põgenema, osa saarest oli maalihete ja teiste õnnetuste tõttu isoleeritud. Inimesed kannatada ei saanud, kuid torm kahjustas põllumajandust, kalandust ja sadamaid.

Prantsuse suusatajad jõudsid lõunapoolusele

Prantsuse armee viis külma-spetsialisti jõudsid pärast 1400-kilomeetrist 50 päeva kestnud suusareisi Antarktika rannikult lõunapoolusele.

Prantsuse Alpides asuva lahingukooli viieliikmeline meeskond asus teele 21. novembril ning jõudis eesmärgini üleeile. Iga mees vedas enese järel kelgul umbes 130 kilo kaaluvat varustust, kuna mehed soovisid tõestada, et selline reis on võimalik ilma vahepealse varude täiendamiseta. Suusatajaist neli osalesid möödunud aastal samasuguses ekspeditsioonis põhjapoolusele.

Venemaa ehitab Iraanis tuumareaktorit

Vene insenerid alustavad sel aastal Iraani uue tuumaelektrijaama esimese reaktori ehitust.

Venemaa sõlmis Iraaniga 800 miljoni dollarilise lepingu 1000-megavatise kergveereaktori ehituseks Bushehri 1995. aastal. Bushehri objektil töötab umbes 1000 venelast, sel aastal aga palgatakse neid veel juurde. Projekti kritiseerisid USA ja Iisrael, kes väidavad, et Iraan võib uue jaama abil arendada tuumarelva. Iraan ning Venemaa on kinnitanud, et tegemist on rahuotstarbelise rajatisega.

Papp lõpetas ristimise granaadiplahvatusega

Üks Venemaal Jaroslavli oblastis üleeile last ristinud papp pani riituse lõpetuseks granaadi plahvatama.

Putshino külas ristis kohalik papp ühe külanaise kodus lapselast. Ristimispeol vägijooke pruukinud papp hakkas külaliste ees kaasatoodud granaadiga eputama ja tõmbas kogemata kaitsesplindi ära. Rohkesti killuhaavu saanud papp ja majaperenaine viidi haiglasse.

Vene Kaug-Ida raudteel asub sõitma mobiilkirik

Vene Kaug-Ida raudtee alustab peagi uue mobiilse kirikuteenuse pakkumist, mille tarvis on ühe rongi kahte vagunisse tehtud kohad altari ja koori jaoks.

Vene raudteeametniku sõnul peatub rong, milles on ka rändkauplus, kaugetes jaamades, et pakkuda inimestele võimalust lapsi ristida, abielluda ja muid usutseremooniaid korraldada.