Euroopa üks tihedama liiklusega lennujaam Frankfurdis tühistas ligi 320 lendu, raskete lumeolude tõttu ei toimunud 15 lendu ka esmaspäeval, kuid tasapisi hakkas seal õhuliiklus normaliseeruma. Möödunud nädalavahetusel jäid tuhanded inimesed lennuvõimaluseta samuti Genfi lennujaamas, mida paljud suusahuvilised kasutavad nii Šveitsi kui ka Prantsuse mägikuurortidesse sõitmiseks.

Poolas kadus elekter vähemalt paarisajast tuhandest majapidamisest, riigi lõunaosas oli enam kui 70 000 majapidamist vooluta koguni mitu päeva ning rongiühendus pealinna ja lõunapiirkondade vahel katkes mõneks ajaks. Läänepoolses Leszno linnas evakueeriti kaubanduskeskus, kuna katus hakkas 1,5 meetri paksuse lumikatte all kokku varisema.

Hispaanias eriolukord

Praha sai kaela viimase 17 aasta suurima lumesaju ning üle kogu Tšehhi esines elektrikatkestusi. Lõunapoolses Hispaanias Sevillas, kus jaanuari temperatuur peaks olema 15 soojakraadi, nähti üle poole sajandi jälle lund. Hispaania kesk- ja põhjapiirkonnas on lume ja miinuskraadide tõttu mitmes maakonnas välja kuulutatud eriolukord. Ka naaberriigis Portugalis suleti lume tõttu poolsada peamist maanteed, paljud veetsid öö ummikusse jäänud autos.

Pärast ränka nädalavahetust Euroopa põhjaosa ilmaolud  sel nädalal pehmenevad, kuid võimalikud on nii lumesajud kui ka jäine vihm. Külm ilm on aga hakanud takistama gaasieksporti Norrast. Aastakümnete külmima talvega Suurbritannias on ilmaolude tõttu jätkuvaid suuri probleeme liikluses, sealhulgas eurotunnelis, kus rongiühendust mandriga on taas piiratud. Ilmaga seotud õnnetustes on hukkunud vähemalt 29 inimest.