Demokraatlike seaduste liikumine hakkab Juri Lužkovi juhtimisel tuginema intelligentide ja pensionäride arvamusele, kirjutas Rosbalt.

Lužkov ei välista, et teda hakatakse sellise sammu pärast taga kiusama näiteks kriminaaluurimise abil. Kuid endine linnavalitseja on veendunud, et teda pole seaduslikku alust teda vangi panna.

Lužkov kinnitab, et ei kavatse Venemaalt lahkuda. „Meie Leenaga (Lužkovi abikaasa Jelena Baturina, Venemaa rikkaim ärinaine – toim.) võtsime vastu otsuse, et meie lapsed peavad olema venemaalased,“ ütles Lužkov.
President Dmitri Medvedev saatis Lužkovi seoses usalduse kaotusega erru 28. septembril.

Lužkov on ka pärast vallandamist iga tööpäeva hommikul kell 8 saabunud linnavalitsusse. Ajakirjanduse andmetel paneb ta kabinetis kokku oma isiklikke asju.

Demokraatlike seaduste loomist tuleb mõista Venemaa ühiskonnaelu kontekstis. Venemaa riigijuhid nimetavad praegust läänelikust demokraatiast erinevat riigikorda nn suveräänseks demokraatiaks. Samal ajal nimetatakse Venemaa meedias demokraatlikeks neid poliitilisi liikumisi või parteisid, kes kritiseerivad peaminister Vladimir Putini ja president Dmitri Medvedevi võimu.