Venemaa rikkaima naise Jelena Baturina mehest Lužkovist sai Läti pankur, kui ta investeeris ligi 142 tuhat eurot Rietumu Banka aktsiatesse, kirjutas Svobodnaja Pressa.
Samuti omab Lužkov Lätis kinnisvara. Tegemist on küll Jurmalas asuva laohoonega, kuid väidetavalt on endine linnapea just selle hoone aadressi nimetanud oma uueks elukohaks.

Läti Seim võttis eelmisel aastal vastu seaduse, mis annab elamisloa õiguse kolmandate riikide kodanikele, kes investeerib Läti majandusse ligi 17 750 eurot, ostab 35 500 euro väärtuses kinnisvara, loob viis töökohta või maksab makse ligi 7100 eurot.

Läti siseminister Linda Murtsietse teatas, et Lužkovi poolt panka investeeritud raha päritolu kontrollitakse.

Lužkov vajab Läti elamisluba selleks, et ilma takistusteta reisida Euroopa Liidus, rääkis anonüümseks jäänud allikas NEWSru-le. Seni reisib endine linnapea mitmekordse viisaga.

Lužkov on varem esinenud Läti poliitikat kritiseerivate avaldustega. Alles mullu nõudis ta Riiat külastades vene keelele riigikeele staatust.

Venemaa ajakirjanike arvates asub Lužkov Läti elamisluba kasutades Londonisse, mis on kujunenud Kremli poolt pagendatud Vene rikaste omalaadseks kolooniaks.