Eesti boksi on kujundanud kunstnik Marko Laimre. Selle varustamisele infomaterjalidega on kaasa aidanud Eesti Instituut, Tallinna Turismiamet, EASi Turismiagentuur, Eesti kultuuriministeerium ja välisministeerium. AS Marat on Hispaaniasse läkitanud ka Eurovisiooni ja Eesti märgiga särke. Huvilised saavad boksis vaadata Eesti Televisiooni videot "Ilus Eesti" ning madriidlastele ja linna külalistele pakutakse kommivabriku Kalev dekoratiivseid sokolaadimedaleid.

Õhtuti toimuvad väljakul vabaõhukontserdid ning lõbus rahvapidu, millel osaleb ka ansambel "Untsakad".

Avamisest võtavad osa Madriidi esimene aselinnapea Mercedes de la Merced, Euroopa Komisjoni Hispaanias asuva esinduse direktor Miguel Moltó ning kolmeteistkümne kandidaatriigi - Bulgaaria, Eesti, Küprose, Leedu, Läti, Malta, Poola, Slovakkia, Sloveenia, Tsehhi, Türgi ja Ungari - suursaadikud Madriidis.

Üritus toimub Madriidi linna iga-aastaste populaarsete San Isidro pidustuste raames ning selle teokssaamisele on kaasa aidanud Madriidi linnavalitsus ja Euroopa Liidu Komisjon; Eesti-poolseks korraldajaks on Eesti suursaatkond Madriidis.

Idee pöörata Hispaania Euroopa Liidu eesistumise raames erilist tähelepanu kandidaatriikide majanduse, kultuuri, looduse ja vaatamisväärsuste tutvustamisele pärineb Madriidi linnavalitsuselt ning selle vajalikkust

rõhutas eesistumisperioodi algul ka valitsusjuht José María Aznar.

Esmaspäeval korraldab saatkond Madriidis kohtumise Hispaania ajakirjanduse esindajatega, kes sõidavad Eestisse Eurovisiooni lauluvõistlust kajastama. Kohtumine toimub Euroopa Komisjoni Madriidi esinduse ruumides ning ajakirjanikud võivad esitada kõikvõimalikke Eestit puudutavaid küsimusi, samuti antakse neile üle projekti "Eesti tuntuks!" raames valminud CD.

Tuleva nädala laupäeva õhtul korraldab Madriidi Diplomaatide Klubi Eurovisiooni toimumise ajal koosviibimise, kuhu on infot jagama palutud ka Eesti saatkonna esindajad. Maitstakse Saku õlut ja Kataloonias Penedési veinitehases valminud spetsiaalset Eurovisiooni vahuveini.