Oma otsusega lükkas valitsuskoalitsioon tagasi president Valdis Zatlersi ultimaatumi, mille tähtaeg on järgmise kuu lõpp.

Peaminister Ivars Godmanis tõdes, et hetkel on peamine eesmärk lahendada majanduskriisist ja finantssituatsioonist tingitud probleeme, teatas LETA. Samuti nõustuti sellega, et uus põllumajandusminister ja kultuuriminister määratakse ametisse lähima kahe nädala jooksul.
Zatlers rõhutas jaanuaris, et valitsus peab viima ellu institutsioonide reformid, samuti peaksid mõned ministrid tagasi astuma ja valitsus peab nii kiiresti kui võimalik määrama ametisse korruptsioonivastase ameti uue juhi.
Godmanis plaanib küll ministeeriumite arvu vähendada seniselt kaheksateistkümnelt kaheteistkümneni, kuid ta ei plaani reforme viia läbi enne kohalike omavalitsuste valimisi ja Europarlamendi valimisi, mis peetakse suvel.
Majanduskriisis Läti saab kokku umbes 7,5 miljardi euro suurust rahasüsti. Lisaks IMF-le on Lätile lubanud abi anda ka Maailmapank, Euroopa Komisjon ja mitmed riigid, sealhulgas ka Eesti.