Medvedev rõhutas kohtumisel Abhaasia presidendi Sergei Bagapšiga jätkuvat koostööd majanduses ja riigikaitses, teatas Interfaks.

Vesteldes Suhhumi kaldapealsel turistidega, lubas Medvedev taastada lennuühenduse Venemaa ja Abhaasia vahel. Kaitseminister Anatoli Serdjukov omakorda lubas taastada Abhaasias asuvad Vene sõjaväe sanatooriumid.

Euroopa Liidu missiooni juht Gruusias Hansjörg Haber teatas täna, et 2008. aasta Vene-Gruusia sõja piirkonnas on praegu stabiilne olukord, mis aga ei pruugi kestma jääda. „Meil ei ole illusioone, et stabiilsus on samaväärne konflikti lahendamisega,“ ütles Haber. „Vaatamata mitmetele alates 1993. aastast sõlmitud rahulepetele puhkes Gruusias sellegi poolest sõjategevus.“

2008. aasta augustis tungis Venemaa Gruusiasse, vallutades Abhaasia ja Lõuna-Osseetia, kui president Mikheil Saakašvili otsustas relvajõuga allutada need mässulised provintsid.

Venemaa on seadnud Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvuse tunnustamise oma välispoliitiliseks sihiks. Seni on neid separistlikke Gruusia provintse tunnustanud peale Venemaa vaid mõned üksikud eksootilised riigid, kes vajavad rahvusvahelisel areenil Venemaa toetust. Isegi Venemaa poolt juhitava Sõltumatute Riikide ühenduse maad pole sellele poliitikale toetust avaldanud.