Moldova ja Euroopa Liidu lippe kandnud tudengid üritasid teist päeva jätkuvatel meeleavaldustel tungida presidendi ruumidesse, kuid tõrjuti esmalt märulipolitsei poolt pisargaasiga tagasi, teatas Reuters. Chisinau haigla doktor Iuri Baziluci väitel on rahutustes saanud vigastada 30 politseinikku ja meeleavaldajat, teatas AP. Riigitelevisiooni teatel hukkus üks neiu.

Keskpäeval tabas presidendipaleed kivi- ja munarahe. Meeleavaldajad loopisid hüüete "Maha kommunistid!" saatel sisse presidendipalee aknad, murdsid ukse maha ja tungisid palee esimesele korrusele. Samuti vallutati parlamendihoone, kus lõhuti toole ja laudu ning süütasid pabereid. (Video Komsomolskaja Pravda veebilehel!) 

Eile kogunesid valimistulemustega rahulolematud inimesed Chisinau peaväljakule, kus nõuti valitsevate kommunistide tagandamist ja valimistulemuste tühistamist. Eilne õhtu möödus siiski suuremate vahejuhtumiteta.

"Kommunistid kontrollisid valimisi, nad ostsid kõik ära," rääkis Aleksei-nimeline tudeng Reutersile. "Meil pole kommunistide all tulevikku, sest nad mõtlevad ainult enda peale."

Meeleavalduse korraldajate sõnul suutsid nad 15 kuu jooksul tänu internetis ja televisioonis tehtud üleskutsetele kaasata aktsiooni tuhandeid inimesi.

Moldova siseministeerium ja julgeolekuametid hoiatasid, et meeleavaldused on ebaseaduslikud. Meeleavaldajaid ähvardati korrarikkumiste korral tsiviil – ja kriminaalkaristustega.

"Noorte suhtes kohaldatakse kriminaalkoodeksit, mis näeb ette 8 kuni 15 aastast vanglakaristust," ütles politseiülem Petru Corduneanu.

Pühapäeval toimunud valimistel said valitsevad kommunistid 49,95 protsenti häältest ja kindlustasid 101-liikmelises parlamendis enamuse. Kolm opositsiooniparteid, mis suutsid ületada kuue protsendi künnise (Liberaalne Partei, Liberaaldemokraatlik Partei ja allianss Meie Moldova), tulid eile välja ühisavaldusega, milles tõtati rahvas tänavale tuua. Meeleavaldajatega on liitunud mitmed opositsioonipoliitikud, nagu demokraadid Oazu Nantoi ja Chiril Lucinschi, Mihai Calin Vieru ja Iurie Leanca liberaaldemokraatlikust parteist ning Oleg Cernei alliansist Meie Moldova. Opositsioon kutsub Moldovas korraldama uusi valimisi.
2001. aastast võimul olev president Vladimir Voronin ei saa aga kolmandaks ametiajaks kandideerida. Parlament valib presidendi enne 8. juunit.