Tulistamised toimusid Alabama osariigi 2000 elanikuga Samsoni linnas ning 4400 elanikuga Geneva linnas Florida osariigi piiri ääres, sihtmärkideks olid eramajad, bensiinijaam, poed ja autod.

30ndates eluaastates mees, kelle nimi on New York Daily Newsi teatel Michael McLendon, tappis ühes eramajas viis inimest, nende hulgas väikese lapse. Usutakse, et mitu ohvrit olid tapja pereliikmed, kirjutas BBC. Mehe ema leiti kohaliku koroneri Robert Preachersi samuti tema oma kodust, mis põles maha. Pole kindel, kas teda ka tulistati.

Koroneri sõnul tappis mees usutavasti oma vanavanemad, onu ja tädi. Seejärel tulistas mees linnas oma autost teisi sihtmärke.

"Ta sõitis oma autoga läbi Samsoni ja tulistas juhuslikke inimesi poolautomaatse relvaga," ütles BBC-le Geneva linna Maple'i baptisti kiriku õpetaja Mike Shirah.

Mees sõitis oma autoga edasi 19 kilomeetrit Samsoni linnast Geneva naaberlinna, kus politseinikud tema autot rammisid ja temaga tulevahetusse astusid.

"Minu autot tabas umbes 11 kuuli," ütles Geneva linna politseiülem Frankie Lindsay, kelle päästis kuulivest. "Osa kuulide kilde tabas mind küll õlga."

Kahtlustatav tulistas ametlikel andmetel politseiga peetud tulevahetuses kokku 30 kuuli. Lõpuks läks mees metallitoodete vabrikusse, kus ta olevat varem töötanud, ja lasi iseenda maha.

Ühe Reutersiga rääkinud politseiniku sõnul olid kaks ohvrit abišerifi naine ja laps.