Nädalavahetusel kolis Ühendriikide presidendiks valitud Barack Obama oma perega Washingtoni, kus nende ajutiseks peatuspaigaks sai eksklusiivne Hay-Adamsi hotell. Sviidi ööpäev võib seal maksta umbes 6000 dollarit.

Obamad olid ka uurinud võimalust peatuda Blair House’is, peamises valitsuse külalistemajas Pennsylvania avenüül Valge Maja lähedal, kus presidendiks valitud on varemgi enne vande andmist ja Valgesse Majja asumist elanud. Kuid maja on reserveeritud 15. jaanuarini, mille järel saavad Obamad seal ilmselt tõesti kuni 20. jaanuarini ajutiselt elada.

Valimisvõidust saadik on Obama Washingtoni enamasti vältinud. Teadaolevalt oli ta viimati pealinnas 10. novembril, kui kohtus Valges Majas president George W. Bushiga. 20. detsembrist puhkas ta koos perega Hawaiil. Nüüd kolmapäevaks on ametist lahkuv riigipea ta jälle külla kutsunud, sedapuhku lõunasöögile koos endiste presidentidega.

Washingtoni oli vaja kiirustada ka põhjusel, et Obamade tü­tar­del – kümneaastasel Malial ja seitsmesel Sashal – algas uues koolis sel nädalal õppetöö. Valituks osutus elitaarne Sidwelli erakool, mis on tuntud Washingtoni eliidi võsukeste õpikoht ja kus tarkust käis taga ajamas ka Chelsea Clinton.

Agentide tuvastamine

Asepresidendiks saava Joe Bideni lapselapsedki õpivad selles koolis, mille eest Obama peab maksma 28 442 ja 29 442 dollarit aastas, vastavalt Sasha eest algkoolis ja Malia eest põhikoolis.

Londoni Times kirjutas, et kuuldavasti unistavad mõned Sidwelli lapsevanemad, et oma järeltulijate kaudu võiksid nad pääseda uue esiperekonna lähikonda.

Koolilastele olevat soovitatud austada uute kaasõpilaste privaatsust ja vastata ajakirjanike pärimistele lihtsalt „ei kommenteeri”.

„Mu poja peamine huvi on, kui palju salateenistuse agente suudab ta tuvastada. Selliseid juhtmega kõrvas mehi. See on lahe,” ütles üks nimetuks jäänud Sidwelli õpilase vanem.