Eesti saadik ja Briti konservatiivist Tannocki sõnul pole Euroopa Liidu ja USA 4,5 aastat kestnud viisakeeld mingit mõju avaldanud, sest Transnistria separatistlikud juhid kasutavad välismaale sõitmiseks Odessa ja Kiievi lennujaamu.

"Tagaukse lahtijätmine Transnistria ebaseaduslikule võimule ei motiveeri viimaseid kuidagi taas läbirääkimiste laua taha istuma," leidis Marianne Mikko.

Saadikud esitasid Euroopa Komisjonile järelpärimise, mida plaanib komisjon ette võtta, et Ukraina takistaks Transnistria poliitilise eliidi liikumist läbi oma lennujaamade.

Muuhulgas soovivad nad teada ka seda, kas Euroopa Komisjon on püüdnud veenda Ukrainat ja Venemaad kehtestama sissesõidukeeldu Transnistria võimuritele, kes vastutavad konflikti lahendamiseks peetud läbirääkimiste ummikusse jooksmise eest. 

Mikko ning Tannock leiavad, et need küsimused tuleks kindlasti tõstatada Euroopa Liidu ning Ukraina tippkohtumisel Odessas 14.septembril.

Euroopa Liit ja USA kehtestasid Transnistria poliitilisele eliidile viisakeelu 2003. aastal. Keeldu uuendati 2006. aastal ning lisaks vaadati üle soovimatute isikute nimekiri.