Mironovi arvates peaks riigipea ametisoleku aega pikendama nii palju, et üks isik saaks kolm korda järjest presidendiks olla, vahendab Vene agentuur Ria Novosti.

“Teen teile ettepaneku kaaluda põhiseaduses vastava sätte muutmist,” ütles Mironov parlamendi ülemkojale.

"Vajadus (presidendiks olemise aega pikendada - toim EPL Online) on tingitud rahva tahtest," vahendas Reuters Putini liitlase sõnu.

 Lisaks tegi Mironov ettepaneku pikendada presidendi ametiaega viie kuni seitsme aastani praeguse nelja aasta asemel. “Neli aastat on liiga lühike aeg, et muutusi läb viia,” põhjendas ta.

Teatavasti saaks presidet Vladimir Putini teine ametiaeg läbi järgmise aasta märtsis, mil peaksid aset leidma uued presidendivalimised.

Lõplik otsus sõltub siiski president Putini tahtest, kes on seni tõrjunud väiteid soovist kolmandat korda presidendiks saada. Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul on president Putin põhiseaduse muutmise vastu, vahendab BBC.

Parlamendi alamkoja spiiker Boris Grõzlov, kes on samuti Putini liitlane, Mironovi ettepanekut ei toetanud, vahendab Reuters.

Venemaa põhiseadust on võimalik muuta siis, kui rahvas kiidab selle referendumil heaks või kui parlamendi mõlemad kojad selle kahe kolmandikulise häälteenamusega poolt hääletavad, vahendab Reuters.

Vene keskvalimiskomisjon kinnitas, et referendumi korraldamiseks enne presidendivalimisi 2008. aasta märtsis ei ole enam aega.