Kuigi mõnede arvates ei pruugi avaldatud videol ja piltidel olev isik olla Mladić, on teised veendunud, et tegu on rahvusvaheliselt tagaotsitava mehega, kelle aeg möödub koduses õhkkonnas pere seltsis.

Pärast Radovan Karadzici kinnivõtmist eelmisel aastal on Mladić kõige tuntum rahvusvaheliselt tagaotsitav Balkani sõjakurjategija, vahendas BBC.

Vaatlejate arvates elab tagaotsitav mees Belgradi äärelinnas Kosutnjakis. Mladići endise ihukaitsja Branislav Puhalo sõnul turvasid meest veel 2002. aastal 50 relvastatud Serbia sõjaväelast. Ihukaitse kaotati pärast seda, kui seoses Slobodan Milosevici kukutamisega soostus Serbia järgima Euroopa Liidu nõudeid sõjakuritegudes süüdistatavate isikute tagaotsimisel.


Serbia ametnikud on veendunud, et avaldatud videol on Mladić, kuid samas pole teada, kus video on tehtud. Teiste ekspertide sõnul pärineb video Belgradi äärelinnast ja võib olla tehtud eelmisel aastal.

"Praegusel hetkel ei saa ma täpselt öelda, kus need pildid on tehtud," selgitas Haagi sõjatribunaliga koostööd tegev Serbia riikliku nõukogu direktor Dusan Ignjatovic.

Serbia sotsiaalminister Rasim Ljajic väitis, et video pärinemine eelmisest aastast on võimatu. Euroopa Liidu laienemisvolinik Olli Rehn kinnitas samuti, et ta ei usu, et video on tehtud pärast eelmise aasta kevadet, mil moodustati Serbia uus valitsus.


Mladić on redus alates 1995. aastal sõlmitud Daytoni rahuleppest, mille järel ta kuulutati rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

Lisaks 67-aastasele Mladićile otsitakse taga ka Horvaatia serblaste endist liidrit Goran Hadzicit.