"Moskva miilits ei jätnud tähelepanuta Internetis levinud teadaandeid selle kohta, nagu võiks täna toimuda natsionalistide uusi sanktsioneerimata meeleavaldusi," vahendab uudisteportaal Interfax.ru

Moskvas ja Peterburis olid seetõttu täna tänavail terved miilitsate ning erijõudude armeed. Eriti hoolsalt valvatakse Ostankino telejaama. Hommikupoolikul tugevdati valvet kesklinna piirkonnas ja metroojaamas "Gostinnõi dvor" ning selle ümbruses. Nevski prospektil patrullis paarkümmend eriüksuse OMON masinat. Militsionäärid olid varustatud kumminuiade, kiivrite ja kuulivestidega.

Interfaxi andmeil peeti kinni kümmekond kaukaaslast, kellelt võeti ära gaasiballoone, traumaatilisi püstoleid, kruvikeerajaid ja kasteete. Õhtupoole oli arreteeritute hulgas juba ka slaavi näojoontega inimesi, vahendab uudisteagentuur. Preventiivselt arreteeritakse inimesi Maneeži väljakul, Aleksejevskaja metroojaama lähistel, Kiievi vaksali juures ning Ostankino telejaama ümbruses.

Ostankino telejaama juurde oli õhtuks kogunenud paarsada inimest, kes hüüdsid loosungeid: "Moskva on venelaste jaoks." Ostankino pargis olid rahutuid inimesi laiali ajamas eriüksuslased.