Mumbaid ümbritseva Maharashtra osariigi peaminister Vilasao Deshmukh teatas pressikonverentsil äsja, et Oberoi Tridenti hotelli operatsioon lõpeb tunni või kahe jooksul, lisades, et see on praeguseks täiesti kindel. "See pole rünnak Mumbaile, see on rünnak terve riigi vastu," ütles Deshmukh. Kui temalt küsiti, kas pantvange veel on, vastas ta, et relvastatud ründajatega pole olnud läbirääkimisi.

93 inimest on Oberoi Tridenti hotellist evakueeritud, kuid osa sealseid pantvange on tapetud. Politsei sõnul on kaks automaatrelvadega meest ennast kõrghoone 18. korrusele barrikadeerinud. Operatsioon käib ja politsei sõnul võib veel 50 pantvangi terroristide käes olla. Laske olevat BBC korrespondendi sõnul kostnud Taj Mahal Palace & Tower hotellist, mille India maaväe lõuna väejuhatuse ülem kindralleitnant Noble Thamburaj mõne tunni eest vabastatuna politseile üle andis.

USA, Briti ja Iisraeli kodanike vastu pöördunud rünnetes on hukkunud praeguseks vähemalt 125 inimest, kellest suurem osa on kohalikud. Pantvange võeti enamasti USA ja Briti kodanike hulgast.

Pakistanis visiidil viibinud Briti välisminister David Miliband nimetas konflikti rünnakuks "meie kõikide vastu", rõhutades, et Suurbritannial ja tema India ja Pakistani päritolu kodanikel on tihedad suhted nii India kui ka Pakistaniga, keda India peaminister kaude rünnakutes süüdistas.

Terroristide vastu on rakendatud mustade kassidena tuntud India föderaalse politsei terrorismivastaste kiirreageerimisjõudude National Security Guards üksusi, kui algul tegeles asjaga osariigi politsei.

Nii Maharashtra osariigi kui ka India föderaalvõimud on mitu korda kinnitanud, et terroristidega läbirääkimisi ei peeta ja nad võetakse kinni elusalt või surnult.

"See meenutab võikalt Müncheni 1972. aasta sündmusi," kommenteeris CNNis esinenud USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) pantvangiläbirääkija Chris Voss, viidates Müncheni suveolümpiamängudele, kus Palestiina terroristid organisatsioonist Must September tapsid 11 Iisraeli sportlast.

"Meil läbirääkijate hulgas on ütlemine, et läbi ei räägita mitte terroristidega, vaid terroristide vastu. Läbirääkimistest saab taktikaline vahend, mille abil saadakse luureandmeid terroristide, pantvangivõtjate kohta," kommenteris Voss võimude soovimatust läbi rääkida.