Reedel, 29. juulil kell 16 Moskva aja järgi tungis lõõmav metsatulekahju Moskva oblastis Kolomnas asuvasse merelennuväe baasi, teatas Rosbalt. Sõjaväelased said tulest võitu järgmisel päeval, kuid kaotasid staabihoone, rahandusosakonna, klubi, kaks boksitäit autosid, 13 lennundustehnika hoiukohta, 17 lahtist hoiukohta sõidukite ja tehnikaga.

Ära ootamata käimas olevat uurimist tulekahju põhjuste tegelike põhjuste ja tagajärgede kohta, tõstis Medvedev oma karistava käe ohvitseride kohale.

Oma koha kaotasid mereväe tagalaülem Sergejev, merelennuväe ülem Kuklev, merelennuväe ülema asetäitja Rasskazov, merelennuväe tagalaülema kohusetäitja Manakov ja samuti tuleõnnetuses kannatanud baasi 2512 ülem.

Mereväe ülem admiral Vladimir Võsotski ja tema esimene asetäitja Tatarinov said hoiatuse.

Venemaa kaitseministeerium täpsustas oma pressiteates, et Kolomenski rajoonis ei asu lennubaasi ning mõnel pool meedias levinud teated 200 lennuki hävimisest on väljamõeldis. „Sõjaväebaas tehnilisel territooriumil, kus asusid maha kantud varad ja autod, puhkes tulekahju,“ seisis kaitseministeeriumi pressiteates. „ Rakendatud meetmete tagajärjel tulekahju lokaliseeriti ja kustutati samal päeval.“