Simon Wiesenthali Keskuse direktor Efraim Zuroff esitas järelepärimise Saksamaa välisministeeriumile, et see uuriks Kairos asuva saatkonna kaudu, kas Heim elas pärast Teist maailmasõda Egiptuses, teatas Reuters.
"Andmetest selgus, et Heim elas Egiptuses pikka aega ja suure tõenäosusega tundsid teda mõned saatkonna ametnikud," märkis Zuroff. "Aga küsimus jääb, kas ta ikka suri Egiptuses! Meil on tõsiseid kahtlusi selles osas."
"Me ei tea tema hauda ega meil pole tema laipa, millelt saaks võtta DNA testi," lisas ta.
Keskuse teate järgi on teada ametnikke, kes võib-olla tundsid 1981. aastal Heimi, kes pikendas sel ajal oma elamisluba.
"Me oleme rabatud, mida Simon Wiesethali keskus on öelnud ja me tahame tõstatatud väidet kontrollida," teatas Saksamaa väliministeeriumi pressiesindaja.
Eelmisel nädalal avaldasid mitu meediaväljaannet, et Heim suri tema poja Rüdigeri sõnul 10. augustil 1992. aastal Kairos. Tema surma tunnistajaks kutsuti mõned Saksamaa saatkonnatöötajad.
Austria päritolu Heim sündis 1914. aastal. Ta teostas SS doktorina Mauthauseni koonduslaagris operatsioone ilma tuimestuseta. Hiljem teenis ta Soomes. USA väed võtsid Heimi kinni, kuid vabastasid 1947. aastal. Ta töötas Lääne-Saksamaal arstina, kuid põgenes 1962. aastal Euroopast.