Obama kritiseeris oma kõnes tugevalt vabariiklaste presidendikandidaat John McCaini, kes tema sõnul ei oma mingit muret Ameerika tavakodanike üle ning on põrunud nende abistamises majandus-, tervishoiu- ning hariduse küsimustes, kirjutab BBC.

„Ameerika, me suudame paremat kui need viimased kaheksa aastat,“ rääkis Obama juubeldavale rahvahulgale. „Me oleme tegelikult parem riik.“ „Me oleme siin seetõttu, et armastame seda riiki liiga palju, et lasta järgmisel neljal aastal kujuneda samasuguseks nagu viimased kaheksa olid.“

Obama tõrjus ka McCaini valimiskampaanias esitatud süüdistusi nagu oleks mees vaid kuulsus (kampaanias võrdles vabariiklane oma vastast Paris Hiltoniga) ning kutsus rivaali üles mitte kahtlema tema patriotismis.

Kõne lõpetuseks meenutas Obama ka Martin Luther Kingi 45 aastat tagasi peetud kõnet ning võttis koos perekonnaga laval vastu püsti seisvate inimeste ovatsioonid.

John MacCaini pressiesindaja teatel olid Obama sõnad aga eksitavad ning tõestasid veel kord, et Barack Obama ei ole veel valmis presidendiks saama.

Endiselt jääb õhku veel ka küsimus, kas Obama suudab oma seisukohti piisavalt kindlalt tõestada oma erakonnale. Kolmapäevale avaldas mehele toetust endine president Bill Clinton, mis aitab Obamal kindlasti oma positsiooni kindlustada.

John McCain esitatakse vabariiklaste ametlikuks presidendikandidaadiks järgmisel nädalal.