Olmert kutsub teisipäevaks kokku ministrid, et otsustada, kuidas kaitsevägi peab reageerima rünnakule. Valitsusametnikud ütlesid esmaspäeva õhtul, et nad peavad tegema strateegilise otsuse, kuidas käituda palestiinlaste liidritega.

„Olukord on muutunud,“ sõnas üks ametnik Ha'aretzile. „Minevikus ei toetanud ega õigustanud palestiinlaste valitsus terrorit. Nüüd toetab Hamas avalikult terrorit ja õigustab terrorirünnakut. Siin pole ruumi analüüsile, me peame otsustama, kuidas tegutseda valitsusega, kes õigustab terrorismi.“

Olmert ütles esmaspäeval, et Iisrael teab kuidas ja millal vastata. Tema sõnul võis olla rünnak kavandatu justnimelt esmaspäevaks, kui vannutati ametisse 17. Knesseti koosseis.

Iisraeli õhuvägi tulistas teisipäeva varahommikul vastuseks rünnakule Gazas metallitöökoda, tekitades mõningaid purustusi, ohvreid ei olnud, ütlesid palestiinlaste ametnikud. Kaitseväe teatel oli rünnak suunatud terrorirühmituse Palestiina Vabastamise Rahvarinne hoone pihta, kus valmistatakse rakette Iisraeli ründamiseks.