Kähmlus puhkes politseiameti peakorteri ees, kuhu oli kogunenud sadu meeleavaldajaid, kes nõudsid kolme opositsionääri vabastamist.
Politsei süüdistas meeleavaldajaid hoone ründamise kavandamises, kuid eitas nende kallal vägivalla tarvitamist, teatas Reuters. Märulis said aga viga üks ajakirjanik ja kuus politseinikku, opositsiooni väitel on vigastatute seas ka üks nende juhtidest Levan Gatšetšiladze.

"See president kaevab endale hauda," väitis opositsiooniliider Nino Burdžanadze. "Me kavatseme siia jääda ja lõpuni võidelda."
Opositsiooni liidrid kutsusid öösel oma toetajaid ka parlamendihoone ette, kus need nõudsid president Mihheil Saakašvili ametist lahkumist.
Kolme opositsionääri vabastamist nõudev opositsioon esitas võimudele ultimaatumi, mille tähtaeg lõpeb täna hommikul, teatas Interfax. Burdžanadze kutsus jätkama meeleavaldusi seni, kuni Saakašvili ametist lahkub.


"Me anname võimudele täna hommikuni aega kolme meie toetaja vabastamiseks, kes on politsei küüsis," kinnitas Koba Davitašvili. "Kui seda ultimaatumit ei täideta, vabastame nad ise."
Ka Gruusia patriarh Ilia II kutsus võime opositsionääre vabastama ja näitama üles head tahet.


"Isegi väike põhjus võib viia kontrollimatute sündmuste puhkemiseni," väitis patriarhi esindaja preester David Šarašenidze.
Opositsiooni meeleavaldused on Gruusias kestnud juba kuu aega. Eile algasid Gruusias NATO õppused.